road

Beste Jeep vrienden,
Dankzij alle positieve reacties van de deelnemers aan de eerste Holland Cross Country hebben we ook dit jaar weer een editie georganiseerd. Echter gaan we weer een record vestigen omdat de route 1000 kilometer zal zijn. Het zal weer een avontuurlijke tocht worden die veel uithoudingsvermogen zal eisen van de deelnemers omdat iedere etappe 8 – 10 uur rijtijd is. De editie van dit jaar is weer een compleet nieuwe route met vele interessante en bezienswaardige locaties van ons land. Heel veel unieke nieuwe routes waarbij ook sommige mooie off-road delen van vorige editie ook zijn opgenomen in de etappes.

Deelname is gelimiteerd voor maximaal 45 Jeeps
De kosten van deelname bedraagt € 185,00

Omdat het recreatieve verkeer en bezoekers van natuur sterk is toegenomen kiezen we ervoor om ook deze rit op een woensdag ochtend te starten vanaf het strand boulevard in Bergen op Zoom met de finish op vrijdag avond in Drachten De routes gaan over mooie landwegen en zoveel mogelijk over onverharde en bos wegen, geen enkele kilometer gaat over snelwegen, Meer dan de helft van de route gaat over onverharde wegen.

Belangrijk, de HOLLAND Cross-Country is een recreatieve toeristische route zonder ook maar enig element van een rally of groep’s tocht. Iedere deelnemer rijdt individueel met in acht neming van alle verkeersregels.


Etappes

Etappe1 Woensdag 16 maart - Bergen op Zoom > Roermond
- Vertrek vanaf 07:45 – 08:00 uur Bergen op Zoom
- Route +/- 320 km
- Route door zuidelijk deel van Brabant en Belgisch grensgebied naar Limburg

Etappe 2 Donderdag 17 maart – Roermond > Enschede
- Vertrek vanaf 07:45 – 08:00 uur Roermond
- Route +/- 330 km
- Route bestaat uit 3 delen
- 1. Route begint in Limburg via oostelijk deel van Brabant richting Nijmegen
- 2. Verbinding’s route van Groesbeek door Duitsland naar Achterhoek
- 3. Vanuit Achterhoek route naar Twente

Etappe 3 Vrijdag 18 maart – Enschede > Drachten
- Vertrek vanaf 07:45 – 08:00 uur Enschede
- Route +/- 345 km
- Vanuit Twente via Overijssel naar Drenthe om daarna in Drachten te finishen


Avond Etappe
Vorig jaar konden we nergens terecht door gesloten horeca en hopen dat dit jaar de horeca open zal zijn tijdens ons evenement. Wij zullen dan in elke finish plaats een locatie aangeven om wanneer men zin heeft om na te komen praten en een drankje te doen.


Overnachten / Hotels
Velen zullen in de buurt van de start/finish plaatsen willen overnachten daarvoor zijn geen bijzondere locaties voorzien, zodat ieder zelf kan beslissen of men wilt overnachten en waar.


Roadbook / Route
Iedere ochtend bij de start tussen 07:45 en 0815u op locatie ontvangt men het roadbook van de te rijden route van die dag.
Bij 1000 kilometer route kunnen er onverwachte obstakels opduiken die in de weken voorafgaand bij de controle er nog niet waren, daarom bestaat het roadbook uit 3 elementen zodat iedereen op eenvoudige wijze de route kan voltooien

Deel 1, De route wordt aangegeven met de typische rally pace notes van punt naar punt en extra info als straat namen, steden en gevaarlijke weg situaties. Handig is om hierbij een app op je mobiel te installeren als bijvoorbeeld Speedpilot, Rally Tripmeter, Offroad Tripmeter 4x4 of Gpstrip etc.

Deel 2, De hele route is ook in kaarten gedrukt met daarin de waypoints zodat bij een weg omlegging of weg afsluiting men op de kaarten kan zien waar de volgende waypoint zich bevind.

Deel 3, de Escapes voor diegene die de route volledig kwijt geraakt zijn om met normale autonavigatie de route weer op te pakken bij een van de escape adressen die om de 40-60 kilometer te vinden zijn.

Digitaal, nieuw is dat we iedere ochtend tijdens de start ook het gehele roadboek van die dag als PDF per mail sturen naar de deelnemers die dat willen. Dan kan men ook op mobiel of tablet de route rijden en zijn de route kaarten in kleur.


Inschrijving
De inschrijving is gestart, waarbij de volgorde van aanmelding/betaling zal worden gebruikt wanneer er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn.inschrijven


Tot binnenkort,
Willem van Holten
willem@aksess.nl


Download hier deze informatie als pdf

road   road   road