Logon

Info download 

23e European Jeepers Jamboree
17-20 mei 2024
Douzy-France

 

--- TICKETVERKOOP ---

16 januari 2024 - 20.00 uur

Banner-2023

 


 

Algemene informatie

Programma

Inschrijven / Kosten

Algemene voorwaarden

 


 

Algemene informatie

Binnenkort hopen wij ons 40 jarig jubileum evenement te kunnen organiseren.
We kunnen met veel plezier terug kijken op vele jaren Jeep evenementen waar deelnemers uit heel Europa hebben deelgenomen.
Dat wij er toch in geslaagd zijn om in deze tijd de Jamboree te kunnen organiseren is naast een team van trouwe vrijwilligers en vrienden het vooral te danken dat wij al vele jaren samenwerken met onze lokale 4x4 vrienden van de Sangliers 4x4, zonder hun inzet en contacten hadden wij dit nooit al deze jaren kunnen doen.
Voor de prachtige routes zijn er iedere editie soms meer dan honderd separate lokale en privé autorisaties nodig om te organiseren.
Het is nooit automatisch dat er weer een volgende editie zal plaatsvinden, iedere keer is het weer is het een uitdaging.
Daarom is het heel speciaal dat we het 40 jarig bestaan van ons evenement hebben bereikt, wetende dat iedere editie door de veranderende maatschappij de laatste kan zijn.

De komende European Jeepers Jamboree staat volledig in het teken van ons 40 jarig bestaan met het meest uitgebreide programma ooit.
Op vrijdag 17 mei is er de Cross-Country tour door de prachtige omgeving met off-road routes.
Dezelfde avond is er een uitgebreide barbecue/diner met aansluitend de Ghost-Ride een speciale pittige nachtrit uitsluitend over Off-Road paden het Bos.
Zaterdag 18 mei de Gladiator zondag 19 mei de Rubicon route waar een aantal off-road terreinen deel uit maken van de routes, die 3 dagen lang zijn voor meer dan 400 km aan prachtige routes over verharde en onverharde wegen instaan, met daarin opgenomen een aantal Off-Road terreinen waarop verschillende technische proeven zullen worden uitgezet, voor elke gradatie van licht blauw tot donker zwart een ultieme challenge.

Het basiskamp, gelegen op de camping in Douzy van vele gemakken voorzien een restaurant, vliegveld, karting- en bowlingbaan direct naast het terrein.
Dus ideaal voor zowel de hele familie als de Die-Hard Jeeper.

Het aantal deelnemers is helaas beperkt voor 200 jeep’s

PROGRAMMA (Onder  voorbehoud)

Donderdag 16 mei 2024
- 09:00 -         Base Camp geopend voor kampeerders
- 14:00 - 22:00     Ontvangst / Inschrijving geopend
- 21:30 – 22:00     Briefing / informatie bij Meetingpoint en opening van de Jamboree
- 19:00 - 24:00     Ontmoetingen bij Meetingpoint

Vrijdag 17 mei 2024
- 08:30 -  10:00    Ontbijt in Restaurant du Lac
- 10:00 – 14:00    Start Country-Cross Tour ± 200 kilometer
- 18:00 – 18:15    Briefing, info Jamboree Routes.
- 19:00 – 21:00    Barbecue Diner  (Domaine du Bois Chevaliers)
- 22:00 – 23:30    Off-Road Ghost Ride

Zaterdag 18 mei 2024
- 07:30 - 09:30     Ontbijt in Restaurant du Lac
- 09:30 - 11:00     Start Route RUBICON
- 21:00 – 00:00    Optreden “Joe Has A Gun”
- 19:00 - 00:30     Ontmoetingen bij Meetingpoint & Muziek

Zondag 19 mei 2024
- 07:30 - 09:30     Ontbijt in Restaurant du Lac
- 09:30 - 11:00     Start Route GLADIATOR
- 19:00 - 00:30     Ontmoetingen bij Meetingpoint & Muziek
- 21:00 – 21:15    Slotwoord van de organisatie
- 21:15 – 00:00    Optreden “Joe Has A Gun”

Maandag 20 mei 2024
- 07:30 -  09:00     Ontbijt in Restaurant du Lac
- 08:00 - 12:00        Vertrek Deelnemers

 

ALGEMEEN 
De European Jeepers Jamboree is een evenement uitsluitend voor Jeep’s en Willy’s voertuigen, bestaand uit toeristische routes met een aantal technische off-road terreinen,
Of uw Jeep standaard of omgebouwd is maakt niet uit, echter dient uw Jeep wel voorzien te zijn van 4 wielaandrijving. Voor ieder is er een uitgebreid programma met verschillende routes. Of u nu voor het eerst met uw jeep naar ons event komt zonder ervaring, of dat u jaren off-road-ervaring heeft, de Jamboree heeft voor ieder een passend programma.
Het belangrijkste is de internationale samenkomst van eigenaren met allemaal dezelfde voorliefde voor hun Jeep.
U kunt overnachten op het evenementen-terrein waarvoor eenvoudige voorzieningen zijn aangelegd, of in één van de vele hotels in de omgeving.

De organisatie berust in handen van “Stichting 4 Wheels” o.l.v. Willem van Holten, de
mede-oprichter en bedenker van de European Jeepers Jamboree in 1984;
de “Sangliers 4x4” de Franse lokale club die al vele jaren onze organisatie ondersteunt;
“Fuoristrada Grimbergen” uit Belgie ; “Franzen Team”uit Duitsland en vele vrijwilligers.

HISTORIE
De eerste European Jeepers Jamboree werd gehouden in 1984 in België bij het plaatsje Grand Bru waar toen al deelnemers uit 6 verschillende landen zich hadden ingeschreven.
Ook de tweede aflevering vond plaats in Grand Bru, echter door het snel groeiende aantal deelnemers moest worden uitgeweken naar een nieuwe locatie.
Die werd gevonden in het naburige plaatsje Harzé  bij Remouchamps.
Daar werd de derde tot en met de vijfde aflevering van de European Jeepers Jamboree georganiseerd.
De zesde aflevering werd georganiseerd op een nieuwe locatie in het zuiden van Belgie,
en wel in Boullion.
Enkele jaren later werd het evenement verplaatst naar de huidige regio Champagne en Ardenne bij Sedan in Frankrijk

INFORMATIE

Wie kan er meedoen?
Iedereen die in het bezit is van een 4 wiel aangedreven Jeep of Willy’s vanaf bouwjaar 1941 tot de nieuwste Jeep
 
Kunnen kinderen en hond ook mee.
Kinderen vinden het altijd prachtig om mee te gaan. De hond is ook welkom, echter denk eraan dat deze een veilig plekje heeft in de Jeep (Honden gordel/harnas) om ongelukken te voorkomen.
Op het kampeerterrein dienen de honden altijd aangelijnd te zijn.

Moet ik mijn auto prepareren.
De Jamboree is bedoeld voor zowel iedere “standaard” Jeep uit de showroom als een helemaal geprepareerde Jeep. Daarom wordt bij aankomst uw auto technisch gekeurd om vast te stellen welke route technisch het meest geschikt voor u is.
Wel stellen wij een verbandtrommel en een sleeplint/kabel verplicht om elkaar te kunnen helpen als men vast komt te zitten. Let daarbij op dat u de bevestigingspunten van de sleep kabel goed controleert.

 
Routes algemeen

De routes gaan starten vanaf Douzy via een roadbook, waarna ieder voor zich op eenvoudige wijze zijn route kan rijden. Helaas zijn de wetten in Frankrijk zodanig aangepast dat het bijna onmogelijk en verboden is om via bos en/of onverharde wegen de routes te rijden.
Voor de routes die door bossen en/of veldwegen gaan, zijn bij uitzondering éénmalige toestemmingen afgegeven en wij verwachten dan ook dat ieder zich daar als een
goede en correcte gast gedraagt.
Daarnaast maken wij gebruik van een aantal grote privéterreinen waar men naar gelang de uitrusting, zich kan uitleven op de proeven die daarvoor zijn ingericht.
Deze zijn alleen toegankelijk op de aangegeven tijden in het roadbook
De toegangswegen naar deze terreinen zullen via een toeristische off-road route worden gereden waarop men onderweg kan genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden.
Ons evenementprogramma kan altijd nog wijzigingen inhouden die op het laatste moment gemaakt moeten worden vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene situaties zoals bosbrandgevaar of lokale veterinaire omstandigheden.

Welke route kan ik rijden.
De routes op de terreinen wordt onderverdeeld in 3 gradaties, de blauwe voor standaard niet geprepareerde Jeeps. De rode voor Jeeps met speciale banden en eventueel verhoogd. De zwarte voor Jeeps voorzien van een werkende lier, verhoogd en eventueel met sperdifferentieel.
Er worden 2 verschillende Jamboree routes gereden, waarin elk 3 tot 4 speciale off-road  terrein-etappes zijn verwerkt. Tijdens de off-road etappes wordt het parcours verdeeld in een blauwe sectie (voor alle Jeeps te doen), een rode sectie en een zwarte sectie.

Veilig onderweg
Dit jaar zullen Jeeps met passagiers achterin zonder officiële zitplaats (Bank/Stoel) en veiligheidsgordels NIET mogen starten i.v.m. de grote kans op ernstige ongelukken, ook is het wettelijk verboden om passagiers op deze wijze mee te nemen.
(de Lokale Gendarmerie gaat er speciaal op letten)
Hier wordt zowel bij de start als ook onderweg op gecontroleerd, diegenen die zich niet aan deze regels houden maken kans op uitsluiting van verdere deelname. “SAFETY FIRST”

Meetingpoint
Op de camping bij het restaurant zal een meetingpoint zijn als centrum van alle activiteiten.
Daar vindt bij aankomst de afhandeling van uw inschrijving plaats en zullen er ’s avonds verschillende optredens zijn van muziek bands. Ook zal daar de briefing en de prijsuitreiking van de verschillende activiteiten plaatsvinden.
Verder zal er ’s ochtends het ontbijt worden geserveerd voor de Jeep-campinggasten.

Kamperen of Hotel.
De camping van Douzy maakt deel uit van ons basiskamp en is uitsluitend bestemd voor ingeschreven deelnemers, die met tent, caravan of camper tot 3500kg op het terrein mogen. Helaas kunnen door de beperkte ruimte “niet deelnemende Jeepers” niet worden toegelaten.
Er is water en elektriciteit beschikbaar, verder zijn er douches en toiletten aanwezig.
Op het grote terrein wordt van deelnemers verwacht dat zij om 01:00uur de nachtrust zullen respecteren.
Op het kampeerterrein zal een aantal plaatsen voor kampvuur worden ingericht.
Op het kampeerterrein gelden dezelfde regels als op de openbare weg,
o.a. glaasje op, laat je Jeep staan. (don’t drink and drive)
Uit veiligheidsoverwegingen en door verplichting van de Gemeente Douzy, wordt het campingterrein om 23:00 uur afgesloten. Mocht men bij aankomst na dit tijdstip arriveren dan is men genoodzaakt de nacht buiten het terrein door te brengen tot de volgende ochtend.
Eerst dan wordt u naar een aangewezen plek op de camping gebracht.
Voor oprijwagens en vrachtauto’s wordt een parkeerterrein gereserveerd op 150 mtr van het kampeerterrein. Voor de hotelgasten zijn er In de omgeving van Douzy een aantal hotels beschikbaar, eventueel kan men uitwijken naar het 12km verder gelegen Sedan of Bouillon in Belgie.

PHEV en EV auto's
Door beperkte stroomvoorziening is het niet toegestaan om EV (Electrische) of PHEV (Plug in hybride) auto te laden aan het netwerk van de camping.
Er zijn een aantal oplaadstations in de nabijheid binnen een afstand van 1000 meter beschikbaar om deze auto’s te kunnen opladen

Lunch-Diner
Op het basiskamp zijn diverse eenvoudige maaltijden te verkrijgen, daarnaast is er een Pizzeria direct naast het meetingpoint en een aantal restaurants op loopafstand.

Barbecue-Diner
Vrijdag avond 17 mei, vooraf gaande de Ghost-Ride nachtrit is er op het off-road terrein is er een zeer uitgebreid Barbecue Diner  (Domaine du Bois Chevaliers) hiervoor kan men bij inschrijving vooraf de tickets van 25,00 euro p/p bestellen. Helaas kan men deze niet meer ter plaatse kopen vanwege de voorbereiding van de maaltijden.

Ontbijtbonnen.
Elke ochtend kan er in Restaurant du Lac ontbeten worden, inhoudende Koffie/Thee/Choco, Jus d ‘Orange, baguette, croissant, ham, kaas en jam. Tickets kosten per persoon per dag 9,00 Euro en kunnen alleen bij inschrijving online besteld worden.

Service / Reparatie
Men zal zelf moeten zorgen dat de voertuigen in goede conditie zijn, helaas zijn er geen monteurs ter plaatse aanwezig, hier geldt “ieder helpt ieder”.


De European Jeepers Jamboree is een evenement uitsluitend voor Jeep’s en Willy’s voertuigen, bestaand uit toeristische routes met een aantal technische off-road terreinen,

Of uw Jeep standaard of omgebouwd is maakt niet uit, echter dient uw Jeep wel voozien te zijn van 4 wiel aandrijving.


 

 

 

Programma
(Wijzigingen onder voorbehoud)


 

Inschrijven / Kosten

Inschrijving start op 16 januari om 20.00 uur

Deelname per Jeep/Willy incl inzittenden,
gebruik van camping terrein inbegrepen v.a. 24 mei
  € 549,00
Ontbijt per persoon per dag   € 9,00
Barbecue / Diner / Per persoon (vlees maaltijd) € 25,00
Event T-shirt 1 stuks   € gratis
Extra T-shirt(s) per stuk   € 12,50

 

Annuleren
Bij onvoorziene omstandigheden kunt u uw deelname annuleren en wordt het volledige bedrag excl. servicekosten terugbetaald tot en met 10 mei 2024
Na deze datum kan géén terugbetaling meer plaatsvinden.

 

B E L A N G R I J K

Inschrijven

Helaas weten we dat we niet iedereen kunnen inschrijven door het limiet van 200 Jeeps.
De inschrijving zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke ticket provider, hierdoor hebben wij geen invloed op de aanmeldingen, die zullen gaan onder het motto wie het eerst komt, wie het eerst maalt, tot het maximale aantal is bereikt.
Wij zullen tijdig aangeven vanaf wanneer men in februari zich kan inschrijven.

Camping
Het is helaas ook niet mogelijk door het beperkte terrein dat er Jeep bezoekers kunnen komen overnachten op het kampeerterrein, uitsluitend deelnemers met tent, caravan of camper tot 3500kg mogen op het terrein.
Voor aanhangers is op het kampeerterrein een ruimte gereserveerd. Voor oprijwagens en vrachtauto’s wordt een parkeerterrein gereserveerd op 150mtr van het kampeerterrein
Ook zijn er enkele chalets en caravans te huur van de camping houder.

Bewaking van route’s en terreinen.
Omdat grote delen van de routes door particuliere en normaal afgesloten gebieden gaan, worden alle deelnemende Jeeps voorzien van een QR/Barcode, die gescand kunnen worden door controleurs en lokale overheden.

Deze gaan ook toezien (en handhaven) dat niet deelnemende Jeeps worden aanhouden. Ook zullen de organisatiemedewerkers kentekens van deze Jeeps doorgeven aan de handhavers en boswachterij. Afhankelijk van waar men wordt gesignaleerd kan de bekeuring van 300 tot 600 euro variëren.

Het is tenslotte niet eerlijk dat de deelnemers betalen voor dit evenement en Jeep toeristen zomaar gratis aansluiten.

 


 

 

Algemene voorwaarden

Door inschrijving en/of ondertekening hiervan verklaart de European Jeepers Jamboree deelnemer akkoord te gaan met het volgende:

  1. De Stichting 4 Wheels en co-organisatie, niet aansprakelijk is voor welke schade dan ook, die met betrekking tot deelneming aan dit evenement mocht ontstaan
  2. De deelnemers de Stichting 4 Wheels en co-organisatie, alsmede de officials van het evenement vrijwaren tegen alle schade en aansprakelijkheid jegens derden. 
  3. Door zich voor deelneming aan het betreffende evenement te doen inschrijven, onderwerpt elke deelnemer zich aan de bepalingen van dit evenement.
  4. Bovendien verklaren de deelnemers dat zij tijdens het evenement WA verzekerd zijn in de zin van het gestelde in de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen, of zoals geregeld in het land waarin de auto staat geregistreerd.
  5. Dat het deelnemende voertuig is voorzien van een geldig kenteken bewijs en eventueel APK goed gekeurd is, of zoals geregeld in het land waarin de auto staat geregistreerd.
  6. De bestuurders beschikken over een geldig rijbewijs.
  7. De organisatie niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor wijzigingen die op het laatste moment gemaakt worden en/of annuleringen in het programma vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene situaties als bosbrand gevaar of lokale veterinaire omstandigheden.

 

Organisatie
Stichting 4 Wheels            
Boekhorstenstraat 21    
NL-6828 DV Arnhem            
Nederland

Tel +31 622203476

europeanjeepersjamboree@aksess.nl        
www.europeanjeepersjamboree.com

Co-organisatie
Fuoristrada Belgium    
Sangliers 4x4 France